Pages

Tuesday, December 28, 2010

Saksikan laaa..gambar tersebut

elo elo...aku kembali lagi dengan entry yang..hihi..tengok gambar gambar yang aku paste kt bawah nih....

nih pelamin tak tau apa nama nya

nih pelamin ala-ala hotel.. :D

nih pelamin nampak ala-ala gegurl..banyak bunga dan kaler pinky

nih pelamin kerawang keemasan

nih pelamin berkonsep kan ukiran kayu

nih pelamin ala bali

haaa dah tengok gambar-gambar di atas kan...gambar pelamin yang di ambil leh sebuah camera digitil. wahh banyak gak aku paste pelamin-pelamin nih...haa apa kamu fikir tu?? no no no gambar ini bukan bermakna aku nak kawen or bukan pelamin untuk aku..cuma aku nak tengok dari segi kreatifiti mereka-mereka yang mengubah tempat pelamin tersebut. Bukan apa aku tengok pelamin tu memang cantik..dengan bunga-bunganya dengan lampu-lampunya yang menyerlah, tanpa bende-bende tersebut memang nampak kosong..blank..tak meriah. Ada pelamin besar kecik maybe tengok kawasan ruang tempat rumah tu kot kan. So anda yang lom kawen macam aku dan yang plan nak kawen macam mereka mereka tu..dah ada idea nak pelamin macam mana or dah menempah...? jangan lari bajet sudah la ye..hihihi n 1 more thing ada tak nak kawen bawah buluh?? hhahaha

Saturday, December 25, 2010

Cuti persekolahan dah nak berakhir...adoii cepat sungguh bulan disember nih berlalu..macam baru semalam ja cuti...even macam-macam bende dah aku buat time cuti..hihihi..tapi apa-apa pun tetap rasa sekejap..hoho. Hmm..mengeluh nih bukan apa..laporan, bahan mengajar n evething..aku lom siap kan...macam mana nih..tinggal sepuluh hari ja masuk hari nih...sapa nak bantu aku??? huhu

p/s : plan esok nak tengok wayang..sapa nak ikut?

Monday, December 20, 2010

no plan

As'salamualaikum..permualaan bicara cewahh lama dh tak guna perkataan nih..kunun hhuhuhu..wekkk!! ok okey okeisss..firstly aku tak plan nak public kan entry nih just simpan dulu ada masa yang sesuai aku public kan. Tapi entry nih kelmarin punya citer. Cerita tentang BBQ yang tidak memplan kan apa-apa. Haaa pelik kan ayat nya kekadang tak faham dengan ayat nih..aku yang buat ayat nih pun aku tak bepa nak faham..hahaha..ok ok cam nih citer dia..actually kelmarin memang tak ada plan nak wat somthing. Tapi dengan idea adik aku plus dia baru kuar gaji, dia dah plan nak BBQ kat pantai tapi lom decide pantai kat mana. Barang makanan nak BBQ lom beli lagi evething kelam kabut tapi alhamdulilah ada setengah nya dah settle. Aku dengan rela hati me'reserve'kan tempat BBQ di awal pagi selepas solat subuh...takut tak ada tempat almaklum ujung minggu semua nak bersuka ria dengan famili plus lagi time cuti sekolah. Alhamdulilah tempat dah ada kat Pantai Seri Kenangan...tempat dia best ramai orang memang famous la tempat nya tapi sayang tak leh mandi ombak kuat beb..tengok ja..

keadaan di pagi hari selepas memanaskan arang

istana pasir yang dah selesai membuat nya

istana pasir yang di perbuat dari tangan dan cawan plastik..hihi..thumbs up

pemecahan istana pasir oleh kazen2 n girl kazen..huhu

ujan dah turun..membasahi kete ku dan bumi brunei


Thursday, December 2, 2010

cakap kosong : keborinkan

malam khamis..ermm malam yang boleh di kata kan borink..bosan..nothing to do..ntah la...ini la rasa mood bila dah cuti sekolah. Apa aktiviti aku nak buat before g outside country..?. Nak lepak ngan kawan..kawan dah kat laut...ada yang amek test itu ini nak study kata nya...borinkk~~pening tol fikir mende remeh cam nih..nak tido mata lom rasa nk pejam. Sudahhh ujan lebat lak kat luar nih...arghhhh..bukan marah yee..cuma borink melampau melanda diri...huuuuhaaaaaaaa

Friday, November 12, 2010

Once Around The Sun

hii...for the second entry in this month, november..hihi tak ada cerita sebenarnya just share the song yang aku dengar dari radio bepa minggu nih. Actually aku excited ngan lagu nih..ntah napa..bila lagu nih diputarkan di radio..automatik jari nih bergerak ke vol. radio..kasi besar itu volume maa. 1st aku dengar lagu nih..aku tak tau apa tajuk dia..try tanya kawan..kawan tak tau..sanggup lak tu tanya dj radio apa lagu nya. Rupanya lagu dari brunei Once Around The Sun - HILL ZAINI. Bila dh dapat tajuk dia..try check kat youtube..tengok2 orang oversea lak yang nyanyi lagu nih CAPRICE..ntah laa sapa penyanyi lagu nih pun aku tak tau. Yang aku tau aku suka ngan lagu nih..melody dia..lirik dia..memang best di dengar la. So for u olz..aku paste kan lagu serta lirik dia sekali..enjoy :))

Once Around The Sun



Second by second
Minute by minute
I’ve been missing you

Hour by hour
Knocked off of my tower
I’ve been missing you

Three hundred, sixty five days of a broken heart 
Twelve full moons just wondering where you are 
And I’ve paid for what I’ve done
And I’ve made it through
It just took once around the sun
To get over you

Letter by letter
never got better
when I was missing you

stuck in my shadow
never dreamed of tomorrow
When I was missing you

Three hundred, sixty five days of a broken heart (broken heart)
Twelve full moons just wondering where you are (where you are) 
And I’ve paid for what I’ve done
And I’ve made it through
It just took once around the sun
To get over you

At the time, I treated you bad
before all the tears
I never knew what I had
I was wrong; I just have to say
I’ve finally moved on
so I won’t miss you today

Second by second
Minute by minute
I’ve been missing you

Three hundred, sixty five days of a broken heart (broken heart)
Twelve full moons just wondering where you are (where you are)
And I’ve paid for what I’ve done
And I’ve made it through
It just took once around the sun
To get over you

Once around the sun
Once around the sun
Once around the sun
it just took once around the sun to get over you

Tuesday, November 9, 2010

my journey life



Rasa nya dalam berapa bulan nih hanya 2 entry setiap bulan aku buat..itu bukan sengaja itu hanya kebetulan tapi ada aku kesah ker kan. ok..haa misti semua dah nampak apa yang ada dalam gambar di atas dan tak tahu apa yang ada dalam gambar tersebut. Sengaja aku tak buat ayat di bawah nya..hihi..ok di atas tersebut adalah chart kehidupan diri aku yang aku analisa sendiri..yang aku refer balik apa yang berlaku lepas-lepas. Kekadang bende yang aku tak ingat aku paksa gak ingat kan. Tapi bende yang dah tak leh ingat memang tak leh la kan nak wat cam na dah lupa. Ok bebalik pada chart di atas atau aku leh beri tajuk dia..HELMI JOURNEY LIFE. Di sana korang ada nampak words emotional energy - + and time. Emotional ini korang memang dah tau kan..perasan..suka duka kehidupan..pahit manis kehidupan. Manakala time..masa kita dari umur kita masih kecik sampai la sekarang nih. Now you olz can read my story di bawah nih.

Tengok dari journey life aku di atas, dari aku kindergarden sampai darjah 6 semua hepi-hepi life..almaklum fikiran lom matang..masih fikiran kebudak-budakkan. Pastu aku masuk ke sekolah menengah dari  form 1 sampai form 3, sekolah yang aku rasa somthing time tu, somthing tu ada ler. Sepanjang aku belajar dari form 1 sampai form 3 semua nya sedarhana, hepi tak hepi..sedeh tak sedeh..biasa2 ja..tapi debaran exam besar form 3 tu menang tak leh kata la, parent srh score aku tak leh kata "cam na" misti kena score gak tak leh tak. Hingga aku naik form 4 [chart line aku naik tu..ehem2] adengan cinton dah bermula beb tapi itu tak menganggu aku punya prestasi stdy aku. Stdy aku alhamdulilah naik form 5 pastu exam besar '0' lvl. Result memuaskan n mengembirakan. Aku apply stdy ke sek. lain tuk masuk ke form 6 selama 2 tahun pada tahun 2003. Tahun yang menduga perasaan aku, 1st aku clash ngan awek aku..cinta monyet tak selamanya kekal n 2nd yang paling menyedihkan sampai aku give up nak stdy, i lost my grandmom. 1 1 nya nenek yang aku ada. Dia pergi sebab serangan asma..dun no to say actually..memang ajal maut semua tu di tangan tuhan even dia semangat aku..dia tempat aku ngadu..sejak kami lahir sampai dia pergi memang kami rapat sangat2. Orang cakap yang pergi biar lah pergi..yang masih hidup kena teruskan dengan nasihat ayah aku..aku teruskan study aku ke upper 6 after that i get 2A in 'A' lvl exam. Alhamdulilah aku masuk ke Universiti Brunei Darussalam [UBD]  selama 4 tahun. Selama 4 tahun aku di sana..1st year mmg surprise..environment nya mmg lain..evething kena buat sendiri..kira pandai2 la berhidop kan..apa tak nya..selama aku sekolah rendah and menengah aku di urus leh mak aku evething mak aku buat..basuh baju..iron baju maid buat..masakkan makanan bekpes..lunch and dinner mak buat..tengok bukan sendiri yang buat tu kan..tapi bila di universiti semua kena buat sendiri..basuh baju iron..masak sendiri tak pun beli kat luar. selama 4 tahun di sana aku straggle study even lam tahun 2006 lam tahun 2..aku down..surprise even kena buat sampai study pun terabai. Dari kesilapan sendiri aku berusaha study sampai tahun akhir and konvo alhamdulilah fmili pun sempat tengok aku konvo. Aku habis study tak semistinya aku terus dapat keje..aku ada gak merasa tanam anggur cuma lam sebulan lebih ja. In 2010 baru la aku dapat keje as a teacher at sek. menengah dot dot dot hihi. In this year gak aku dapat dugaan lg, klu dulu arwah nenek aku pastu arwah ayah aku..ermm dia telibat dalam 1 kemalangan jalan raya and dia koma selama 3 minggu disebabkan pendarahan dalam otak dia dan jantung dia dah lemah. Tanggal 4 mac dia pergi ke rahmatullah. Dengan kata-kata yang dia selalu bagi itu la sumber semangat aku sampai sekarag and now here i am.

That my journey life even ada somthing bad kita kena terus kan. Kehidupan di dunia hanya sekali dan kenangan yang lepas itu la pengubat rindu kita. Dan sekarang dengar la lagu dari brian mcknight - win.
Lirik lagu nih memang ada makna nya tersendiri "never give up".


Thursday, October 14, 2010

hanya ingin kamu


Lagi satu lagu dari negara aku Brunei Darussalam iaitu Hanya Ingin Kamu by E.L @ Everlasting. Nak tau lirik dia tengok la video di atas nih. Lagu dia slow motion..sentimental memang jenis lagu yang aku suka. Lagi satu di sebalik lirik dia menggambarkan kisah pecintaan selepas berpisah. Selamat mendengar :D

Wednesday, October 6, 2010

hamster 'sesat'

hai hai haii...aku kembali berblog itu pun hanya seketika. Sebab idea kejap ada kejap tak ada macam chipsmore lak. Haa lupakan semua tu dan kembali ingat tuk hari ini..hihi..ingat apa ntah aku pun tak tahu..aiii~ sekian lama aku tinggal kan blog ni macam segan pulak aku nak bercerita. Cerita ntah apa-apa kann...huhu..dan lah mengarut pulak..

Actually i want cehh speak london lak..sebenarnya aku nak bercerita pasal seekor binatang. Binatang apa..nanti aku bagitahu..kasi intro dulu..hihi. Haaa binatang ini actually cute..kecik..kalau nak pegang geli beb..tak berani aku [ haa terserlah kelemahan aku ]. Binatang ini juga mahal di pasaran aku pun tak mampu nak beli. Dari aku beli binatang ini lagi bagus aku simpan ja duit tuk masa depan..betol tak??! haa naseb baik aku jumpa binatang ni depan pintu umah aku time nak kuar gi mana ntah..tak ingat lak. Ntah sapa yang bagi pun aku tak tau..murah tol hati dia..makaseh makaseh hihi..kat bawah ni aku letak gambar dia tengok la ea...
Ini la hamster sesat tu..
makan manusia pun dia amek
syok tol dia baring sambil makan ye
makan makan jangan tak makan
lepas makan masuk ke tempat tido..."c yeahhh"

dah tengok??! apa macam cute?!! hihi..Aku tak tahu jantina binatang ini sebab aku tak tengok..nak pegang geli takut dia gigit ja. Binatang ini aku tak kasi nama sebab aku tak tahu nak letak apa nama dia. Just bagi nama " hamster sesat " pelik?? hihihi itu ja nama yang ada lam pala hotak aku..aku tak kesah apa korang fikir. Baik hati korang sendiri bagi nama..hihi..hurmm kalau orang yang tak pandai nak jaga binatang macam ni..binatang ni akan cepat mati kan..betol tak? hanya dalam bepa bulan ja hamster ini ada lam umah aku. Nak cakap aku tak bagi makan..lam bekas dia aku dah kasi makanan..air dia penuh 1 botol. Mungkin tu semua ajal dia, nak buat cam na kan. Aiii~ hanya tinggal sangkar dia, makanan dia, botol minuman dia, tempat dia bermain. Kepada yang ada hamster tu leh beli barang2 dia kat aku.Tak pun korang leh kasi hamster korang kat aku...hikhik..k olz..adiosss

P/S : maaf kalau gambar dia tak bepa nak clear..c yeahh

Tuesday, September 28, 2010

Second Awards

Awards! Awards! Awards! tahun ni ja sudah dapat 2 awards jadi kan..walaupunkan jarang on blog or wat entri kan. By the way through the highway thankz ayu akira adek beradek dengan JVC sony..hihi memberi awards ni kat aku. So lets answer the question jeng jeng jeng : : :



1) Anda harus memuji pemberi award
HARUS??! macam kena paksa ja lantak la...dengan seikhlas hati aku memuji pemberi awards ni memang ayu seayu ayu nya belom masuk ayumi lagi...hihihi


2) Sila beri award ini pada 10 bloggers lain
10??! adehh..walaupun list blogger aku 30 lebih 1 memang mencukupi tapi kan apa kata kita ubah kita buang kosong (0) nya jadi la 1..hikhik..awards ini aku beri kepada kawan aku yang selalu berjiwang n share always jiwangnya dengan aku..hihi..sapa ea..haa anas angela pari-pari terbang.


3) Anda mesti bagitahu rakan yang telah di tag tadi
iya nanti bagitau tapi kang la dulu..jawab soalan-soalan ini 1st...


4) Bagaimana anda boleh digelar blogger yang best?
haa???! Blogger best?? sapa yang mata sasau cakap aku blogger best ni...blogger basi ada la sebab jarang wat entri n tengok blog..ish ish ish....


haa dah selesai menjawab soalan-soalan di atas..rasa nya tak ada soalan yang tertinggal. Kalau ada yang tertinggal pun jawab la sendiri soalan tu..GTG nak tengok cerita "cinta kirana" yang penuh dengan derita bila mencintai seorang lelaki sepenuh hati nya.

Selamat hari raya

As'salamualaikum...rasa nya aku kot yang lambat wish hari raya kat blog ni..almaklum sekarang ni bizi sikit dengan kehidupan yang tak sudah. Kesian dengan blog aku ini bak kata orang-orang blog ni "bersawang" haa tu la serupa la tu..aku tak tau bersawang tu apa tibai ja la. Nak kata blog aku penuh lalang tak ada pun tanah bertumpuk..haa lantak la..ada aku kesah. hihihi


Allahu Akhbar! Allahu Akhbar! Allahu Akhbar! Sempena hari raya yang belum tamat tempoh nya ini, aku nak mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. Mohon di maafkan segala salah dan silap dari kata-kata lembut, sedarhana, kasar dan segalanya. Yang baik dari ALLAH yang buruk dari diri ku sendiri. sekian. 


Wabilahi taufiq wal hidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Monday, July 19, 2010

cakap kosong : handphone.....


hp E72

ini la handphone pilihan ke dua yang aku target nak beli since dapat gaji pertama..memandangkan gaji pertama macam-macam nak kena guna so paksa simpan hasrat..simpan impian tuk bepa bulan..actually harga dia  tak la mahal sangat..around 500+ ja..so bulan ni bulan julai..aku mencapai impian membeli handphone E72...alhamdulilah...hihii

kalau nak tau first pilihan handphone aku misti la iphone pilihan ramai tu tapi hp ni mahal beb..sebulan gaji aku habis...tak ada yang tinggal punya...hihihi

apple - iphone

Thursday, July 1, 2010

cakap kosong : kecelaruan hati...minda...perasaan

tak guna kalau ada harta banyak kalau hati tak bahagia..sedey..murung...

tak guna kalau ada banyak kawan kalau hidup macam tak ada kawan..

kawan ketawa ramai..sekeliling pinggang..tanpa di undang pun join sekali..

kawan sedey kawan menangis...langkah seribu..masing-masing wat hal masing-masing..

di mana letak nya 'kawan sejati'..di mana pergi nya gelaran 'seorang sahabat'..di mana kawan menangis ketawa..

Wednesday, June 30, 2010

Jika Itu

Ari ni aku tak bepa sihat tapi rajin pulak aku online tu pun aku paksa kan diri sebab apa nya..sebab tak tau nak buat apa..so aku buka la tenet tapi aku ada rasa pelik sikit kalau aku buka ja intenet aku ada rasa sesak nafas, aku pun tak tau kenapa..ada connection ka dada aku ngan tenet?? sekarang pun aku rasa sesak nafas, tahan kan ja la..inhaler sentiasa d sisi ku..hihi..haa bukan pasal ni aku nak citer kan..pasal hihi..aku dah wat 1 video lirik hasil kerja keborinkan aku..lagu ni aku buat before aku demam and aku uplod kat youtube 2 hari lepas..lagu ni lagu brunei..lagu 1st time aku dengar dah rasa tangkap jiwang...JIKA ITU - ALILAH FT NURUL

Kau Ambil Lah Nyawa Ini
Sebagai Bukti Cintaku Padamu
Jika Tak Bisa Ku Miliki
Biarkan Aku Terus Bermimpi


Sunday, June 27, 2010

**AWARD**

geram plus sengal dah tenet ni..tapi tak pe la..kerana tenet ni masih bernyawa aku teruskan juga dengan tajuk entry di atas tu.."award"...haa nak cakap pasal award ni...aku first time dapat..almaklum..orang baru berjinak di dunia "diari bergerak" bak kata kawan aku seorang tu ayu akira..ahahaha...by the way thnkz kat Nor Ullyana yang beri award ni kat mie....1 permintaan..award world cup tak ada ker?? hihihii...hmm kena jawab juga ker soalan tu...tengok la kalau leh jawab kan..hihihi

1. Menarik tentang diri anda??
perangai aku..ada orang cakap aku ni childish..


2. Ramalan anda tentang pemenang World Cup tahun ni?
ramalan aku ye...SPAIN..dan second ramalan aku...SEPANYOL..ahahaha

3. Kale baju anda hari ini?
hitam..[menawan] hehehe

4. Laman sosial kegemaran anda?
setentunya facebook...n second blog[diari begerak]..third...tagged [suram muram dh ni]

5. Kasi kat 5 org yg dpt award ini:
ala napa 5..2 3 orang tak leh ker?
1. Ayu Akira
2. Qishie
3. Angela Ripin
4. Red D Hasanudin  
5. Hafiz M

Thursday, June 24, 2010

Nak Tanya Pendapat

Hai..hai..hai..haa entry kali ni nak kata kan siyes tak juga cuma aku nak tanya pendapat korang either korang seorng cikgu atau bakal cikgu atau pun bukan..tak kisah ini cuma entry nak tanya pendapat korang.

Entry ni aku nak tanya "Adakah sesuai seorang cikgu lelaki mengajar pelajar tahun 'Pra sekolah dan sekolah rendah" ?? mengikut apa yang seorang tranning teacher[cikgu pelatih] ni cakap time kami meeting hari tu [hari rabu, petang]...pada tahun 2002, Department for education and Employment di UK rata-rata menunjukkan cikgu lelaki hanya sekitar 27.400 orang dan cikgu perempuan 141,000 orang. Manakala mengikut jumlah Ministry of Education of Brunei  Darussalam hanya 906 cikgu lelaki dan 2476 cikgu perempuan. Mungkin cikgu lelaki di seluruh asia purata nya adalah rendah berbanding dari cikgu perempuan yang jumlah nya lebih dari 5000 orang.

Penelitian di seluruh dunia berpendapat bahawa cikgu lelaki di tahun rendah pendidikkan adalah tidak mencukupi dan mereka di pandang melibatkan diri sebagai tanda klasik. Di bawah ni saya sedia kan sedikit soalan mengikut kertas yang di beri kepada saya..soalan tersebut hanya di jawab either setuju ataupun tidak setuju..harap korang baca dan beri jawapan selepas memberi pendapat :-

1. Mengajar kanak-kanak terutama kanak-kanak pra sekolah biasanya didominasi oleh guru perempuan?
    Setuju atau Tidak Setuju


2. Saya merasa bahwa guru lelaki dapat melakukan cara yang sama seperti guru perempuan dalam situasi seperti menampilkan dan menunjukkan kasih sayang mereka terhadap kanak-kanak.
    Setuju atau Tidak Setuju


3. Saya merasa bahwa guru lelaki tidak memiliki keterampilan dan kecekapan dalam menangani kanak-kanak di  pra-sekolah.
    Setuju atau Tidak Setuju


4. Saya merasa bahwa dengan mengembangkan lebih banyak kesempatan mereka untuk mengajar kanak-kanak akan mendorong mereka lebih untuk menjadi pendidik.
    Setuju atau Tidak Setuju


5. Gambaran guru lelaki di sekolah rendah besifat laki-laki ataupun jantan [e.g. disiplin].
    Setuju atau Tidak Setuju


6. Taraf rendah adalah salah satu rintangan yang menghalang guru lelaki pergi dari mengajar pra sekolah.
    Setuju atau Tidak Setuju


7. Kelayakkan adalah salah satu faktor yang menghalang mereka dari mengajar pra sekolah.
    Setuju atau Tidak Setuju


8. Saya berpendapat guru lelaki memiliki kesempatan yang sangat kecil berbanding guru perempuan kerana berlainan jenis kelamin.
    Setuju atau Tidak Setuju


9. Saya merasa bahawa persetujuan guru lelaki berdasarkan keputusan dari kepala sekolah.
    Setuju atau Tidak Setuju


10.Mereka ada potential dari tuduhan sexual terhadap kanak-kanak lelaki.
    Setuju atau Tidak Setuju



22 soalan disediakan cuma 10 soalan saja aku beri...hope korang leh beri jawapan nya ya...

Tuesday, June 22, 2010

cakap koson : tAciNg.........

hmm..aku tak tau napa aku masih ada perasan cam ni kat dia..korang misti tau kan perasan somthing kat seorang perempuan..tapi aku harap sangat-sangat perasan ni terhapus sehapus nya macam kuman bakteria..hihi..sambung balik..kenapa aku cakap cam tu..sebab aku tak nak ada perasan kat istri orang..even dia dulu penah jadi pacar saya kira nya ya dia mantan  pacar saya..hihi...

cam ni citer dia time aku otw nak balik dari umah kazen aku amek lappy..aku singgah jap kat kedai yang tutup nya lam kol 11 cam tu la..beli punya beli..teserempak la aku dengan dia..tapi bukan face2face..jarak jauh ja...akuu tengok la dia ngan anak-anak dia yg comey n hubby dia...bila aku tengok mereka 1 famili..aku macam ada 1 penyesalan..kenapa? sebab aku yang lepas kan dia dulu..mungkin ea bkn mungkin....yang pasti hubby dia ada la jejak yang sempurna untuk nya...

nothing to regret with what we have done...teruskan ja la apa yang kita dh buat..dia dah bahagia alhamdulilah..dan aku...err yee aku senang dengan cara hidup aku...ngan keje aku..ngan kawan2 1 staff di sekolah..juga ngan kawan kat FB yang sekarang ni dia suka tacing-tacing..hihihihi

Sunday, June 20, 2010

selamat hari bapa

hari ini ada lah hari bapa..ayah..daddy..walid..kau superhero di hati setiap anak-anak mu dan juga di hati kekasih hati pun iaitu ibu..mama..mak..mami..umi kepada anak-anak mu...walaupun kau [ayah] sudah tiada..kau[ayah] masih di hati kami..setiasa di dalam ingatan kami untuk selamanya...setiap kata-kata mu[ayah] kami pegang sebagai azimat untuk kami terus kan hidup tanpa mu[ayah]..hanya kenangan semalam pengubat rindu kami pada mu[ayah]..segala doa kami taburkan untuk mu..semoga ayah tenang di sana bersama orang-orang yang beriman..Amin~

di bawah ini ada lagu kesukaan ayah aku semasa dia hidup..dan juga lagu ini ada lah lambang percintaan nya bersama kekasih hati nya iaitu mama ku : selasih ku sayang nyanyian Ahmad Jais dan Rafeah Buang :..bait-bait lirik nya memang menyentuh hati sesekali meleleh airmata baik lelaki mahupun perempuan...

Sayang semoga tak kan layu
Cinta yang sejati kekal dan abadi

Friday, June 18, 2010

BAHRAIN - KAU BAGAI UDARA

cakap kosong : ..............

tidak ada apa-apa yang menarik dalam otak aku sekali dalam kehidupan aku..kenapa ntah lately ni aku rasa macam sesuatu yang aku rasa apa ntah only mie know it...biar la apa yang aku fikir ni aku saja yang tau n rasa..orang selalu cakap " think positif "..mungkin bila kita berfikiran positif atau berfikiran rasional hati kita akan rasa tenang..mungkin...

lagi 2 hari sekolah di brunei akan bermula..aku macam tak ada mood nak keje..tapi nak tak nak aku kena gi keje juga kan..bermula la keje mengajarr..memarking buku..menyediakan pesediaan mengajar..ikut program yg diaturkan dan membizikan diri yang tak bizi mana pun.....

Thursday, June 17, 2010

cakap kosong : kAlaH.......

ahahahaha...malam tadi kecundang nya spain di tangan switzerland...adoii yaa..apa dah jadi ngan kamu spain...ngok ngek tol...ngan switzerland pun leh kalah...tu la bergaya sangat nak jaringkan gol..pass sana pass sini..pastu masiing-masing pulak nak jaringan kan gol..tapi tendangan ke lain ke laut..

tapi tak pe la..baru first match..ada match lagi antara spain VS honduras...awal pagi...hihihi

Sunday, June 13, 2010

cakap kosong : tIdak Puas haTi.........

aku benggang...benggong...benggap..n apa-apa la...n hairan..pelik dan segalanya..adoii macam mana boleh majlis besday party jadi majlis promot bisnis...???????? tak ada dalam aturcara pun promot bisnis...adoiii..xpuas ati betol kami...dah la promot bisnis nak dekat sejam...segala acara game tebantut lagi pas makan...

game pulak tepaksa dikurangkan..11/2 jam ja boleh main game..tapi boleh la..ada juga game aku menang..hihi..sambung balik tak puas ati...dah la time acara game tu cuaca pulak nak ujan plus dah berguruh..pas acara game tu dah nak abes baru ujan renyai-renyai turun....huhu..ingat leh la mandi pantai pas acara game..tapi..huhu..naseb-naseb...

totally..conclusion..dan akhir kata MEMANG KAMI TIDAK PUAS HATI...xpuas hati pada promot bisnis...kalau nak berbisnis cari tempat sendiri la..ni dah macam ambil kesempatan dalam kesempitan ja..dah sempit waktu acara kami di buat mereka...huh!!!

Saturday, June 12, 2010

cakap kosong : feEl dOwn...................

sekarang dah musim bola...FIFA world cup 2010 or world cup FIFA 2010 haa lantak la..demam bola melanda dah..tapi napa ntah aku macam malas nak layan bola..adakah aku waiting negara yang aku minat or whatever la...yang setentunya aku macam tak ada mood nak layan bola...

walaupun kat facebook..ramai kawan-kawan wat status pasal bola..bola..bola..bola..hmmm macam pelik pulak aku tak layan bola..tapi tak kan aku nak paksa diri aku layan bola..adoiii napa la ni..cheer up la mie ooiii...

" cam na nak bagi diri sendiri ni semangat "..words yang selalu ada di dalam kepala hotak aku...

Friday, June 11, 2010

cakap kosong : meManaSkan Ati jiWa AkU jA...............

bende yamg aku tak suka kalau ada orang pinjam barang aku tanpa izin aku...haa sapa yang suka??..ada orang suka??? misti tak ada yang suka kan..kalau yang suka tu konfem tak sayang barang...

haaa napa aku cakap bende suka tak suka ni..pasal aku tak suka la...kalau nak pinjam pun make sure bagi tau aku dulu either aku bagi pinjam or not..ni tak suka ati mak bapak tiri mereka ja nak pinjam..ingat duit mereka ka haa beli bende tu...

aku bukan nya kedekut or bakhil...tapi aku sayang barang aku..nak tahan lama la kata kan kena la jaga baik-baik..betol tak?..kalau hari ni beli 2 3 hari dah hancor..melayang duit...ingat senang ka dapat duit..orang giler kat wad mental tu semua sebab duit...

memang la duit or bende-bende yang kita ada dalam dunia ni tak leh bawa mati..tapi selagi kita hidop ni tak salah kalau kita miliki apa yang kita nak kan...adoii dah melalut dah aku typing ni..dari bende yang aku tak suka sampai ke duit...aku dah tak kira dah sekarang..either famili aku ka kazen-kazen aku ka kawan-kawan rapat aku ka sapa-sapa la..IF NAK PINJAM BARANG TU MAKE SURE BAGITAU AKU DULU..SUDAH PINJAM PANDAI-PANDAI BAGI BALIK...JANGAN D PARAM MACAM PEKASAM!!!

Thursday, June 10, 2010

cakap kosong : keNapA nTah......................

hari ni aku macam tak ada mood..macam tak ada?? macam?? hmm memang tak ada mood pun..napa ntah..apa kah kerana ATM kad aku lom siap..lantak la siap ka belom..janji jangan tak telepon sudah..ada juga aku imbush tempat tu kang...

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!...rasa nak menjerit ja lam bilik ni..tapi takut pulak nanti orang cakap aku giler tak ikut jam..huh!!...hishhh napa kahhhh..nak kuar hujan pulak kat luar tu..tambah tension aku ja...uh!!!

Wednesday, June 9, 2010

cakap kosong : sEmuA paSal LagU nI.....

aku dah melekat kat my frenz punya blog http://adaakukesahke.blogspot.com/..sebab apa nya..sebab blog dia ada lagu...lagu sapa nya...lagu SHAHIR...KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN....

ntah la...aku dah try kan kuar dari blog dia tapi macam ada sesuatu yang menghalang..tapi refer dari apa dia cakap.."aku xsuka lagu ni tapi boleyh pulak jadi tema"..haaa cam na tu..aku boleh katakan dia ni dah addicted ngan lagu ni even lagu ni ada makna tesendiri wat diri nya...hikhik

dan 1 lagi blog kawan aku http://ullyana89.blogspot.com/...dia ni memang minat shahir tapi dia ada cakap " tak fanatik la"...hihhi..kat blog dia tu siap buat entry pasal shahir..penuh gambar shahir beb  kat entry tu...kat blog dia juga siap ada lagu..kebahagian dalam perpisahan tapi lately ni aku dah tak dengar lagu tu dah..senyap ja memanjang..napa ntah..dia buang or music dia ada problem..ahahahaha

cakap kosong : tAk kU saNgkA......

adoii...ada juga kazen aku yang ntah la susah nak cakap..nak anggap mereka-mereka tu kazen aku macam tak hati aku nak anggap mereka kazen aku...

pergi umrah tidak pandai nak bagi tahu..perkara baik tu..ishhh..selalu nya..tiap-tiap tahun 1 famili..olz kazen-kazen mereka bagi tahu nak umrah tapi sekarang ni..haram 1 ayat dari mereka pun tak ada..ntah la..malas sudah..tak nak dah ambil tahu hal-hal korang..lantak korang la nak buat apa..

Tuesday, June 8, 2010

cakap kosong : nAseB kU.....

"arghhhhhh!!!!!!! sakit nya kepala!!!!" itu la kata-kata yang sering aku kuar kan sejak dari semalam...hanya tuhan saja yang tahu betapa derita nya diri ku bila sakit kepala ini menyerang...

Hari ini juga aku pergi jumpa doctor, membuka benang jahitan bahagian belakang badan ku bekas operation hari tu..dan smua baik-baik saja...tetapi aku tak bagitahu doctor yang kepala aku sakit...berapa kali doctor tanya.."ada apa-apa sakit..?" aku jawab.." tidak ada apa-apa sakit.." kenapa aku cakap cam tu sebab aku tak nak ada apa-apa appointment lagi dengan doctor plus tak nak bergantung dengan ubat..aku dah serik..jemu..huh!!

sekarang aku nak menjalani kehidupan yang normal even sebalik nya hurmm..tapi tak pe la aku boleh menceriakan orang-orang sekeliling ku..even yang jauh yang dekat dan di mana-mana saja..."our life is short...anytime we can 'go' "

Monday, June 7, 2010

cakap kosong : tAk inGat apA-Apa....

my frenz ingatkan aku pasal hal semalam..tapi siyes aku tak ingat apa-apa hal semalam tu...aku fikir-fikir balik...ingat-ingat balik..aku langsung tak ingat..otak aku dah kosong..aku tak ingat apa-apa pun hal semalam....

cam na leh aku jadi cam ni..? ada ka bekas hentakkan time aku accident ari tu..?? hmm...risau pulak...kawan aku sorang ni pulak cakap aku ni nyanyuk..alzhiemer..ishh..simpang malaikat 44..tak kan la..aku cuma tak ingat hal semalam ja..hal2 lain boleh ingat lagi..huhuhu

cakap kosong : pLan anCoss

hari ni ari isnin..selalu ari ni banyak keje nak kena buat kat sekolah..tapi sekarang musim cuti ada rasa lapang otak dada dan lapang perjalanan..hihihi...kerana ari ni masih cuti sekolah plan nak kuar berjalan pergi bandar..meet olds frenz yang bekeja as cikgu...kira reunion tapi cam bukan reunion lantak la apa nak panggil pun..ada aku kesah..haha...

bende yang aku tak suka..ceh tetiba ja kan..hihi..siap-siap ja aku nak g jalan..kunci dengan keta-keta nya sekali tak ada...adik aku cakap..mama aku g bawa jalan mana ntah...adoii yaiii..rosak plan...tu la lambat booking keta..kan dah tak ada mood nak kuar jalan lagi...huhu

Sunday, June 6, 2010

cakap kosong : pENeMan Ku....

aku rasa boring dah berapa ari ni..sebab apa nya...sebab bepa ari ni aku dah tak leh tengok youtube...giler borink hidup ku tanpa youtube...malam-malam ari aku pun dah sunyi sepi even ada kawan beborak kat facebook...tapi youtube adalah peneman setia aku sejak si dia dah tak dengan ku..huhu

sekarang peneman aku adalah IPOD tu pun lagu2 dia sama ja..pun bosan...bila aku boleh tengok youtube ni...huhu

Saturday, June 5, 2010

cakap kosong : nTah tAk taU......

hmm tak tau napa ari ni...nak rasa epy tak juga..nak rasa sedey tak juga...semua biasa-biasa ja...mayb sebab cuaca kat luar umah mendung..hihi ada kena mengena ker?..adoii yaa...

sama ada aku epy ka tak..aku nk share sikit lagu yang aku dengar tadi..lagu yang mengimbau aku ke kisah di alam pesekolahan aku..lagu "cinta monyet by Goliath"..lagu dari sebarang laut...nak tau cam na rentak lagu ni..check ja lam youtube..aku tak rajin nak share youtube kat sini..sebab nya..aku tak leh tengok youtube..huhu...ni aku nk share sikit lirik dia..hihi

"Dulu waktu umurku belasan tahun sudah
Aku pernah ingin merasakan apa itu cinta
Tapi ku tak tahu bagaimana ‘tuk memulai
Kadang ada perasaan yang tak bisa kujelaskan
Lirik sini lirik sana oh senangnya "

Wednesday, May 5, 2010

salam n hi hi olz...i dun no how n what should i do or write in this entry, because my mind is empty n blank out..short words i can say "no idea"...actually a few days or a few weeks lately, i got headache non stop..i dun no why..yesterday somthing happen at my nose [secret], mayb i do alot of works..i marking books, papers, report, logbook, do a question paper exam for student~ coming soon in this month...huhu~~my frenz always say "go n do a check up..go n do a check up"..actually i want to go but i  dun want any appointment in this month because i am busy doing question paper exam..mayb next month insyaAllah i go..Allahu Akbar i dun no when my head or my mind can back to normal..now i try to do my logbook but i dun have any idea to do that..my mood is down...Ya Allah what gonna happen to me????................

p/s : my english words is not good enough..everybody who dun understand let it be or no need read my entry.

Saturday, May 1, 2010

** Cari Ketenangan **


Bila bersendiri
Selalu dibayangi cerita yang lalu
Pabila hatiku
Cari ketenangan

Apa yang terjadi
Itu semua lumrah hidup di dunia
Kadang bergembira
Kadang terseksa

Mengapa masih begini
Sukar untuk dilupakan
Jiwa semakin terganggu
Dan terseksa

Chorus

Haruskah aku
Bermain dengan perasaan yang terluka
Adakah ku masih cinta
Atau pun hanya merindu

Walau ku tahu
Kita sudah tidak bersatu hati lagi
Mungkin ini akibatnya
Cinta pertama buatku

Bila bersendiri
Selalu dibayangi cerita yang lalu
Pabila hatiku
Cari ketenangan

Cari ketenangan
Cari ketenangan
Cari ketenangan

Lagu ni memang best..first time aku dengar kat youtube memang tak leh nak cakap cam na..memang bes la..lirik dia menyentuh kalbu ku cewah..hihi...lirik dia ada kena mengena dengan diri aku sekarang..cari ketenangan~~
p/s :                                    Nothing To Say Right Now

Wednesday, April 28, 2010

** saat keboringan **

kerana keboringan macam biasa aku tengok youtube..either aku tengok citer or dengar lagu..mostly aku selalu dengar lagu la..dari 1 lagu ke 1 lagu aku dengar sampai lagu yang aku edit sendiri..sampai la 1 video ni yang bagi aku kelakar..bila aku tengok video ni..semua stress..marah n evething la konfem ilang..video ni ada 4 part...part yg paling kelakar bagi aku part ke 4 part last sekali...nak tau tengok la kat bawah ni :-




p/s : entry yang pendek..no idea actually...so enjoy that video.

Monday, April 26, 2010

** yeasss!! yeahh!!...LIVERPOOL win!!! **

Hai selamat petang...hari ni nak wat entry pasal bola...walaupun aku tak tengok bola semalam kerana ada masalah-masalah teknikal tapi aku refer or cari-cari lam tenet..haaa memandangkan aku minat liverpool..team lain tu sori la tolak tepi..wahahaha...semalam pelawanan antara BURNLEY VS LIVERPOOL..berlawan dengan team yang kedua tecorot...lam pelawanan semalam first half lom ada jaringan yang mengena di antara 2 team kata kawan aku..aku just refer dari dia juga la sikit-sikit tak banyak..tu pun just first half..second half..hmm senyap..hihi[ my fren jangan marah..hihi]...bila my fren cakap first half masih 0:0..lam hati berkata..malu kalau kalah ngan team kedua tecorot....bila 1st half dh 0:0 so automatik nya aku tak endah dah..dan hari ni..pagi tadi aku baca paper..liverpool win at burnley..perghh..konfem-konfem korang dah tau perasan aku kan..misti la hepi..0:4 tu..2 jaringan yang dijaring oleh S.Gerard...1 dari Maxi dan 1 lagi dari Babel.

So  2 Mei nanti..perlawanan LIVERPOOL VS CHELSEA di tempat sendiri..haaa kalau ngan chelsea tak tau nak cakap la..just tungguu~
Kat bawah ni aku copy paste kan setiap jaringan yang liverpool dapat...yeahh!!



Burnley 0-1 Liverpool[matchhighlight.com]
Uploaded by nongcream7. - Check out more sports and extreme sports videos.


Burnley 0-2 Liverpool[matchhighlight.com]
Uploaded by nongcream7. - Discover the latest sports and extreme videos.


Burnley 0-3 Liverpool[matchhighlight.com]
Uploaded by nongcream7. - Check out more sports and extreme sports videos.


Burnley 0-4 Liverpool[matchhighlight.com]
Uploaded by nongcream7. - Discover the latest sports and extreme videos.

Sunday, April 25, 2010

** entry ujung minggu **

fuh~~ ujung minggu yang kekadang bez kekadang tak..sepatut nya aku n frenz plan nak g miri,sarawak pagi tadi tetapi ada masalah-masalah yang tak boleh dielakkan so frenz jer la pergi miri..n aku just dok umah..lepak-lepak depan computer kejap-kejap layan facebook..kejap-kejap layan youtube..n tengok emel..haa citer pasal emel aku nak share 1 emel dari kawan aku kat korang..mayb lawak or tak tu tepulang kat korang yang membaca or menghayati...so baca la citer kat bawah ni..hihihi :-

Alahai Mak Cik.........
Suatu hari..seorang Makcik menyewakan salah satu biliknya
untuk seorang pemuda penyelidik nak buat kajian kat kampungnyer. .
Penyelidik yang dah bersetuju tu pun menyewa la..

Malam tu..
Time penyelidik tu nak mandi..maklum ler bilik air kampung..
Dah tu dia tu..hensem lagi..muda lagi..

Makcik tu pun "semacam" ler..dia pun nak pi ngendap si anak muda nie mandi....

Makcik nie kantoi sekali..oleh pemuda tu..

Kali keduanya pun kantoi..nak ngendap nie..

Kali ketiganya..pemuda tu naik bengang dan bagi warning..

" Kalau makcik ngendap saya sekali lagi...saya rogol makcik!!!"

Kemudian..makcik tu keluarkan jari kelingking dan berkata....

" JANJI TAU..!!"..
 
 


**apa la makcik ni benafsu tol.xpadan ngan umo**

============ ====
Burung Spesel

Pada suatu hari sorang suami baru pulang dari Brazil , membawa burung kakak tua yang sangatlah spesel..

Si isteri bertanya..pada si suami..

" Abang..buat aper beli burung tu..?! Kan mahal tu..!"

Suami menjawab..

" Ala takper..burung ni spesel..tengok nie.."

Suaminya mengangkat tangan kanan dan memetik jarinya...burung itu terus menyanyi lagu POP..

Si isteri sangat suka..dan menyuruh suaminya mengangkat tangan kiri plak...

Si suami..berbuat demikian dan memetik jarinya.. dan burung itu terus menyanyi lagu ROCK pula..

Si isteri pun suka dan bertanya..

" Abang, kalau kita angkat kedua-dua tangan plak camner..?"

Suaminya menjawab.." Awak cuba la buat.."

Si isteri mengangkat kedua2 tangannya dan memetik jarinya..lalu. .burung itu pun berkata...

" SATU SATU LAH, BODOH..!!! "
 

**padan ngan muka ko perempuan..xpasal kena panggil BODOH**

============ ======
mengandung anak gajah??????

Seorang lelaki yang badannya gendut naik kereta
api. Penumpang sangat penuh maka lelaki itu
terpaksa berdiri. Dia merasa ada yang
menyenggolnya lalu lelaki itupun melihat
kebelakang. Ada seorang ibu hamil yang juga
sedang berdiri. Melihat wanita hamil itu maka
lelaki bertanya pada wanita itu :

Lelaki: Hi... kakak hamil ya ?
Ibu hamil : Iya udah tahu tanya lagi (kata wanita
dengan nada kesal)

Lelaki: Isinya orang ya, kak ?
Ibu hamil : Iya (dengan nada kesal, lalu
bertanya)Encik hamil juga ya?

Lelaki: Iya (Sambil ketawa)
Ibu hamil : (Karena merasa jawaban lelaki itu
tidak sopan dia melanjutkan pertanyaannya) Isinya
orang ya?

Lelaki: Bukan, isinya anak gajah (sambil ketawa lagi).
Ibu hamil : (terkejut, lalu ketawa)

Lelaki: Laa... kenapa ketawa? (dengan bingungnya)
Ibu hamil : Oh isinya anak gajah, ya.... patutlah
belalainya keluar( sambil menunjuk seluar lelaki
yang lupa dikancing)

Lelaki:????? ??????




**adoiii memalukan betol..kena kan orang..diri sendiri yang tekena..muahaha**

============ =


Skandal Doktor

Seorang lelaki yang kebetulan seorang doktor muda, merasa tidak selesa dengan apa yang telah berlaku.
Ia pulang ke rumah dengan wajah muram.
Setibanya di rumah, ia  merebahkan diri di katil dan fikirannya mula melayang
Lalu ia mendengar suara dalam kepalanya berkata,
"Sudahlah, tidak usah difikirkan. Skandal doktor membuat hubungan intim
dengan pesakit terjadi di mana-mana.
Jadi kamu tidak perlu merasa  bimbang."
Doktor tersebut cuba untuk setuju, tapi apa yang telah terjadi pagi
itu terbayang kembali dan perasaan tidak selesa muncul lagi.
Ia membalikkan badan dan mendengar lagi suara dalam kepalanya,
"Tak perlu bimbang,orang sudah mula biasa dengan skandal hubungan  seksual
antara doktor dan pesakitnya."
Lelaki itu mulai tenang dan perasaannya beransur-ansur pulih...
Tiba-tiba suara lain dalam kepalanya berkata,
"Tapi masalahnya kamu kan doktor haiwan"
   


**wahaha..doktor ada hati ngan haiwan ker**

Wednesday, April 21, 2010

~ stress!!...keje membuang masa...share video..hihi~

As'salamualaikum..dan salam sejahtera juga selamat tengah malam...haaa dh bepa minggu rasa nya ada juga sebulan lebih kot ntah lah tak ingat maaf ye kira la sendiri..hihi...dah lama aku tak update blog..bukan aku malas cuma idea aku dah tesasar ker tempat keje-keje harian aku temasuk la facebook iaitu playing game..and now aku deactivate kan dulu facebook untuk sementara..klu active gerenti keje-keje aku tak siap...apa tak nya..keje aku memerlukan computer..bila buka and tengok computer konfem tangan pegang mouse and klik ke website facebook...haa macam mana nk siap keje-keje sekolah aku...alhamdulilah sekarang keje sekolah ada yg dah beres..tapi nya bila dah beres kertas keje pulak hilang...arghhhh!!! stress melanda diri ku ketika ini...dah la logbook atau kertas catatan kena laporkan ke pihak atasan..adoiii...lepas 1 1 hal...tapi tak pe la..orang kata setiap ada masalah kena byk bersabar and betenang.

Ok..kerana kertas aku dah hilang so aku tak leh nak buat apa-apa..just looking everywhere..inside outside staffroom..classroom..or everywhere la..klu tak jumpa aku nak buat cam mana..so buat apa yang ada dalam otak ja la..haa masalah otak lagi ni..kerana tak bepa nak ingat sangat..and mood nak buat catatan tu dah tebantut..so aku buat keje lain...keje yang membuang masa...no no facebook or play-play game...aku wat mende baru yang aku belajar..iaitu membuat video..aku just wat lirik video..dari microsoft powerpoint ker video..membuat mende ni memakan masa dalam 2 or 3 hari..sapa yang first time buat la macam aku...almaklom baru belajar..pening lalat konfem ada..bila dh pening aku tinggalkan esok nya buat lagi..muahaha...itu la keje buang masa aku...ada 1 2 software aku download tuk buat mende alah ni...nak tau lirik video apa aku buat...tengok entry aku kat bawah ni.."asal kau tahu"...just a simple video..nothing much i can do wit this video..nak tunjuk bakat yang ada..bakat membuat lirik video..muahahahaha....

Lupakan pasal lirik video tu...and aku nak share kat korang apa yang aku tengok kat youtube tadi..haa lepas ja aku tengok video yang aku buat...aku tengok la lagu lain..search punya search...tengok punya tengok...dengar punya dengar...aku jumpa video "HEAVEN BY YOUR SIDE" yang menceritakan kisah percintaan dia dengan boy dia..aku just ringkaskan ja..nak tau lebih lanjut tengok kt bawah ni ja...ceritanya..mereka kenal dalam internet..tak kenal tapi boleh jatuh cinta..dh becouple..and mereka break up..punya la sedey girl ni [sapa tak sedey aku pun sedey..putus cinta tu] suddenly that girl jumpa boy housemate dia..rupanya girl ni...tengok la video kt bawah ni :--




Tengok la video kat atas ni ye...aku nak masuk tido dulu..dah lewat..esok nak keje ea bukan eaok tapi pagi kang..ok adiosss...enjoy ur day...enjoy ur life and smile always =)

p/s: maaf kalau cite tak menarik..just a simple story and mengarut story...

Monday, February 15, 2010

- Asal Kau Tahu -



Jauh Di Sudut Hati Ku
Masih Tersimpan
Tesimpul Rapi Meniti Suratan
Walau Aku Sedar Di Dalam Nya Letih
Mungkinkah Diri Mu Aku Miliki

Denyutan Nadi Ku Bagai Terhenti
Lafaz Kata Yang Kau Ungkapkan
Terjawab Kini Persoalannya
Ku Rebah Terkulai Layu Bagaikan
Tak Pecaya

Oh Tuhan Kau Berikan Lah Daku
Kekuatan Di Dalam Hidup Ku Ini
Ku Akui Kau Amat Ku Sayangi
Namun Apakan Daya
Kau Tak Dapat Ku Miliki

Sekiranya Kau Selami Hati Ku Ini
Ku Pasti Kau Mengerti
Betapa Aku Amat Menyayangi
Dan Mengharapkan Sekeping Hati

Andainya Di Ganti
Kau Dengan Nyawaku
Takkan Ku Undur Diri Walau Selangkah
Aku Rela Asal Kau Tahu
Ku Menyintai Dirimu

Asal Kau Tahu
Diri Ku Amat Menyintai Dirimu Oh Sayang.

P/S: ...............nothing to say right now......................

Tuesday, February 9, 2010

- Hal-Hal Yang Tejadi Sejak Aku Mula Bekerja -

As'salamualaikum...aku mengupdate entry seterusnya..hihi...selalu nya petang-petang cam ni aku dah belayar di bawa mimpi petang..tetapi hari ni aku betahan tuk tidak tido petang..Ada juga aku dengar tak elok tido petang sebab cepat kena penyakit..tak tau la ea aku dengar ja betol ka tak..i'm not sure.

 So aku nak sambung balik citer pasal entry aku buat pagi tadi before balik umah..selama sebulan aku bekerja macam- macam hal berlaku ke atas diri ku cewah..hihi cam siyes ja bunyi..tak pe terus membaca apa yang aku tulis pas ni..Aku pun tak tau kenapa maybe aku baru ja dapat keje so macam2 yang berlaku kat famili  dan kesihatan aku pun mula teganggu..firstly 2 hari aku keje..mak aku masuk hosp. sebab mata dia nak kena oprate sebab tekanan dalam mata dia telalu tinggi..dan gulokoma [tak tau eja nya betol ka tak.hihi ]..tetapi oprate tu di postpon kan sebab gula dalam badan naik..insyaallah bulan 3 ni oprate akan di jalan kan jika tidak ada apa-apa halangan..

Tu baru minggu 1 aku bekerja..ni masuk minggu kedua..aku pulak accident..bukan luar rumah tetapi dalam rumah..cam ni citer dia..time tu aku baru balik dari sekolah..balik sekejap tukar baju sebab time tu hari hujan baju basah..tak tau macam mana..maybe aku salah step naik tangga or kaki aku basah licin..lutut aku tekena kat bucu tangga...Ya Allah, hanya tuhan saja tau betapa sakit nya...rasa kaki kiri aku tak begerak langsung tapi sakit..kerana telalu cepat nak ke sekolah last-last cepat pulak gi hospital..2 hari aku kat wad..cuti cuma 1 minggu ja la..rugi rugi baru mula keje kena cuti pulak tu yang aku rasa teuja mula-mula dapat keje,..adehhh...betongkat juga la bila bejalan..macam robot..hihi..aktiviti kat sekolah pun aku tepaksa lepas kan..apa tak nya baru di pilih jadi wakil antara cikgu-cikgu dalam pelawanan bola..aku dah la minat main bola..nasib-nasib...cuma mampu melihat...haa kalau nak tahu time aku wat entry ni lutut aku dah rasa ngilu..duduk pun dah rasa tak selesa..adehh..hihii..

Alhamdulilah minggu ke 3 dan 4..semua nya ok..cuma demam-demam biasa ja la..sebenarnya ada somthing terjadi tapi biarlah menjadi rahsia diri aku sendiri tanpa pengetahuan orang lain temasuk famili aku sendiri..sekarang ni pun aku demam tapi sempat juga mengupdate blog..ntah la antibodi aku dah lemah sekarang ni.." Ya Allah Kau Kuatkan Lah Hamba Mu Ini Tuk Harungi Kehidupan Yang Seterusnya..Amin."

P/S : pesanan tuk diri aku sendiri sekali tuk semua..keje-keje juga kesihatan perlu di jaga..peace~~

**Awards**

**Awards**

♥ KATA-KATA CINTA ♥

cinta lahir tanpa lafaz...cinta hadir tanpa sedar...ku genggam ku pendam...cinta semadi dalam..♥ ♥ ♥