Pages

Wednesday, June 6, 2012

For You!!!

As'salamualaikum..next entry aku hari neh. Just a simple and short entry only. Want to share 1 song i see at youtube. Dalam lagu tu aku buat 1 video bergambar only.  Dalam buat video tu my gurl ngah sedey sedey sebab apa biar la kami kami ja yang tau. Alhamdulilah siap jua la video neh walaupun tak seberapa tapi i like that song.

video



p/s: now nothing i can say..i feel empty..sad in my heart like want to cry..just patient what gonna happen now.

Thursday, May 17, 2012

Di Cabar

As'salamualaikum...next entry tuk kali neh. Entry yang di cabar oleh seseorang yang special for me :D Dia cabar buat entry tentang pandangan aku terhadap dia selama setahun menempuh hidup bersama [panjang sungguh cabaran nya hahaha].

Pandangan aku terhadap dia selama setahun..ermm macam-macam ada..hihi. Okey okey siyes siyes..ermm siyes memang macam macam dugaan selama setahun saku ngan dia. Suka duka..sedey marah hampir mau putus pun ada tapi alhamdulilah cinta kami masih kuat..jodoh masih lagi di panjang kan..syukur.

Apa yang aku pandang arah my girl neh..dia neh seorang yang caring/mengambil berat, loving/penyayang, rajin orangnya..kuat bekaja sampai cuti awam pun dia kaja jua. Kekadang tu sensitif..kuat merajuk..manja..pemarah pun ada. Ada 1 time tu mayb bertym tym kot..hahaha ada ka words ''bertym tym'' adoiiii rosak bahasa la. Ok ada 1 tym tu [nda ingat pasal apa tym tu] dari kesilapan aku sendiri jua..dia marah n sampai pada tahap perpisahan..hoho. Neh dah 2 kali dia sebut words ''berpisah''. Kes marah sangat arah aku tu dia haa...hihii.

One more things dia neh pantang di cabar..hihi. Ini baru aku tau dia pantang di cabar. Sebab apa aku pada mula nya mau liat foto foto nya di FB ja. Dia neh selalu ja fikir bukan bukan..sampai dia mau tunjukkan foto foto dia ngan ex dia n aku tak kisah. So aku turutkan ja la..mau meliat 'pantang di cabar'nya tu...hihi. Sanggup lak dia cari arah album n tunjukkan arah aku..hihi. Tapi bukan arah ex yang aku tau..neh ex yang aku langsung nda tau.

K la..neh ja kali pandangan aku arahnya. Actually aku nada mood sekarang neh. Nite.

Wednesday, May 16, 2012

Tangkap Lentok


Patah Jadi Dua..lagu yang sentimental..mendayu-dayu..tangkap lentok punya.
Dan aku tak kisah di katakan jiwa romantik lah..jiwa jiwang ka. 
Janji lagu neh sedap di dengar..rasa tenang ja.
Tapi aku ngah terfikir-fikir..before neh aku penah dengar lagu ni.
Tapi siyes tak ingat kat mana.
Tadi aku just klik-klik 1 lagu ke 1 lagu.
Dan terjumpa la lagu ni.
Dah tangkap ke jiwa dah ngan lagu neh..hihi.
For you, yup you..you my baby..hahaha
tau la nanti baby misti cakap abang nih romantik la..jiwang la..sejak bila?! sejak bila?!
hahahha
sudah! dengar ja la k.
Its also for YOU!

Monday, May 14, 2012

cerita dalam cerita 3

As'salamualaikum..sunyi sepi ja blog aku akhir-akhir neh kan. Mana tak nya bizi bukan pada kerja tetapi pada game facebook "the sims".Haaa addicted sangat dah ngan game neh termasuk la orang tersayang. Kekadang dia tolong juga mainkan sims aku..hihi. Ok la malam neh aku nak share kisah aku ngan si dia "bby" :D. Maaf kalau ada rasa boring or rasa jemu. Ini kan blog cerita aku dan diri aku..semua tentang aku :D

11/5/2012 - friday/juma'at

Ehem ehem..." Happy 11th Monthsary for you baby " Alhamdulilah..mau dekat setahun hubungan aku ngan si dia. Even macam macam dugaan datang melanda dengan berkat kesabaran di dada alhamdulilah masih sampai sekarang ;)
i alwys love you baby and thankz loving me until now hope so on

12/6/2012 - saturday/sabtu

Susah mau tulis..tak tau mana mau di mulakan..huhu. Sabtu petang lepas ja aku main game facebook "the sims" aku try buka album picture nya. Dari 1 album ke 1 album sampai la photo tag. 1 foto ke 1 foto aku tengok sampai la ke foto si dia ngan ex nya. Aku tau foto tu dah lama and dari album orang lain. Tapi aku manusia..lelaki mempunyi perasan cemburu bila nampak orang tersayang ngan lelaki lain...betol kan? Dan maksud pada no paswod FB nya. Alhamdulilah bila di terang kan dan semua nya settle. Jujur aku kata kan aku masih terbayang-bayang foto tu even foto tu dah tak ada.

13/5/2012 - sunday/ahad

Nothing happen hari ini. Si dia berjalan ngan kawan kawan nya..1 of her frenz bertunang pastu jalan jalan beli barang before maghrib baru sampai rumah. Feel lonely. Around 9 dia dah mau tido..sakit kepala..lenguh2 badan. Kesunyian. Mata neh masih terang lagi..belum rasa mau tido..huhuhu


Saturday, March 17, 2012

Kesilapan ku, keegoan ku

As'salamualaikum..
next entry..

Kerana pentingkan diri sendiri...aku membuat 1 kesilapan yang aku sendiri tak menyangkanya. Aku marah dia pagi tadi sebab kerana 1 hal kecil bagi aku..aku marah dari pagi sampai ke malam kat dia...jahat sangat aku neh kan :') Aku tak fikirkan perasaan dia..aku pentingkan perasaan ego aku yang dah bersarang lama di dalam hati neh...bodoh sangat aku :')..sampai lah dia tegur aku malam tadi..say sory tapi aku? aku wat endah tak endah ja kat dia..wat dee ja..ermmm

1 more thing yang dulu pernah dicakapkan..malam tadi..malam tadi terjadi lagi..keputusan dari dia..Allahu Akhbar..hanya Tuhan saja tahu apa yang ada lam hati aku sekarang neh...siyes aku memang tak mau hal neh terjadi..tak mau hal neh timbul lagi...kerana kesilapan aku hal neh terjadi jua. Setiap pasangan misti ada masalah melanda yang akan sampai pada perpisahan. Dia minta 'berpisah' or dia lepaskan aku. Rasa hancur dalam hati aku bila dia kata perkataan tu. Aku sayangkan dia..dan akan tetap sayang kan dia dan hubungan kami.





Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti
 Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya


Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


p/s: perasaan sedey sgt skrg neh...tdo pun mcm ssh mau tutup mata..i'm thinking about her...

Friday, March 9, 2012

1st tym done it...it for you

video

p/s: ngah terasa hati with 1 words :(

Cerita dalam cerita 2

As'salamualaikum
Selamat malam semua...
Entry seterusnya :)

4/3/2012

Jam 2.00pg...dah pagi tu..sekali lagi aku tido akhir. ermm 1 kisah yang berlaku pagi tu. Sesuatu yang macam aku penah teka dulu tapi aku tak nak fikirkan mende tu betol dan memang terjadi. Aku tak rasa terkejut pun sebenarnya bila aku mendengar hal tersebut sebab that's normal and it will be happen. Ermmm tipu kalau hati aku tak rasa kecewa ofcos i'm disappointed with what are happen tapi semua tu dah jadi sejarah...sejarah bagi dia yang tak bulih dilupakan dan sejarah baru untuk aku hadapinya.Orang selalu cakap ''dalam setandan pisang takkan semuanya busuk''. Aku sedar tiada yang sempurna dan aku terima seadanya dia sekarang neh. Memang tak dinafikan setengah lelaki/perempuan di dunia neh memandang paras rupa yang cantik yang cun yang ensem dan yang kacak. Tapi adakah semua yang cantik dan hensem tu kekal sampai ke akhir nya? Jawapan yang memang ada pada diri kita sendiri.Biar tak cantik di pandang asalkan hati di dalam bersih dah ikhlas. Bagi aku dia segalanya..dia selalu ja cakap dia neh gumuk..tak cantik tapi aku tak kisah aku tak pandang fizikalnya yang aku pandang hatinya ikhlas menyayangi aku.

Jam 1.00 tghari...kalau kita tak penah pergi ke tempat yang tak penah kita pergi misti sesat kan walaupun peta arah sudah d bagi. Ini la kali pertama aku sesat di bumi tumpah darah ku..adoii cam na leh sesat tu. 3 kali berpusing ke tempat yang sama kalau orang sana prasan misti ada yang mereka fikir. Tapi naseb baik ada no hp mereka bagi kalau tak memang bye bye. Di harap sangat kepada yang buat peta arah tu sila buat betol betol jangan bagi orang sesat lagi.

5/3/2012

Hari aku letih sangat ngan keja sebelah pagi dan jua sebelah petang. Pagi byk class mau di relif kan..adoii turun naik turun naik badan maintain cam tu jua. Sebelah petang nya plk kena hadirkan diri untuk support kawan yang mau buat kongsisama  di depan ibubapa dan penjaga murid2 drjah PRA. Everthing berjalan ngan lancar walaupun keadaan di dalam dewan tu panas.

Malam neh aku kan buat somthing yang pertama kali aku buat. Susah gak neh mau buat..ambil masa gak wat mende neh. Hope esok or lusa siap sepenuhnya tu pun kalau tak banyak keja mau di buat. Marking paper sekian banyak nya. Handwriting sekian ada besar ada kecil. Ready ready mata n otak ja marking paper.

6/3/2012

Hari neh tak letih sangat..kertas ujian pun dah marking n membuat analisa lg huhu dan jua tak ada keja sebelah petang. Tapi tak suka hari esok..huhu.Nothing happen.

Malam neh napa macam ada angin yang kurang bagus. Macam ada yang tak kena. Mungkin salah aku yang kurang faham tentang dia. Mungkin aku suka cari pasal ngan dia. Mungkin aku suka ikut perasan aku. Hurmmm. I'm sori baby. I know my mistake..that my fault. Really really sorry.

7/3/2012 - 8/3/2012

2 hari yang paling bizi bagi aku di sekolah. Macam macam mau kena settle before cuti akan datang neh. Plus lagi penat keja sebelah petang ngan meeting nya..ngan orang promosi barang barang kesihatan. Coming saturday neh pun ada meeting gak awal pagi lak tu...huhu really tired like this.

Malam neh aku baca message message antar aku dengan awek aku. Ntah napa tetiba ja aku baca message semua tu. Bila baca macam macam kenangan dulu datang menerjah di benak fikiran ku dan rasa jantung bedegup kencang [cewah :p]. Tak terlintas di fikiran dan tak sangka dia [baby] adalah orang yang tersangat aku sayang. Hope sayang aku dekat dia [baby] tak kan hilangsampai bila-bila. InsyaAllah.

9/3/2012

Awal pagi or tengah malam..finally finish my 'work'. Hihihi .

p/s: entry nih dah bepa hari aku update sampai la my ''work' tu siap baru aku publish ;) enjoy!

Friday, March 2, 2012

cerita dalam cerita

As'salamualaikkum..hai semua warga blogger...

Sudah lama aku tak mencoret ayat-ayat di blog neh. Rasa ringan pulak jari jemari neh menaip keyboard tapi tak la lancar sangat kekadang ada jua berhentinya. Last entry aku tentang anniversary aku and my gurl tapi kalau di tengok memang berjurut ja entry tentang anniversary kan. Dan neh jua la entry pertama tuk tahun 2012. Dah masuk bln ke 3 baru aku wat entry baru.

29/2/2012 - Rabu/Wednesday

Hari terakhir tuk bulan Februari dan juga hari 'revision' tuk student-student aku yang akan menduduki peperiksaan esok hari (1/3/12). Hope sangat mereka dapat jawab semua soalan yang di berikan untuk smua subjek. Bila di ingat balik time sekolah2 dulu..bila dah nak exam baru nak liat buku..note..revision sampai tengahmalam. Tido pun ala kadar ja 2 3 jam pastu bangun tengok note lg. Adoiii memang perangai student sekolah yang suka main main. Tapi alhamdulilah walaupun suka main main..jadi guru jua aku kan.

Apa lagi jadi hari ane ea..?? ermm haa WHATSAPP. Korang ada whatsapp? whatsapp tempat aku dating ngan awek aku..tempat gado aku ngan awek aku..macam2 lagi la. Pagi tadi whatsapp aku wat hal. Ntah napa tetiba ja 'ia' tutup whatsapp aku. Kunun 'ia' kata whatsapp yang aku guna neh TOO OLD...lama sangat la kan. Adoiiiyaaa pastu suruh donlod new version. Tapi aku teragak-agak jua la kan donlod sebab apa aku ada jua dengar whatsapp neh berbayar..tapi tak tau la betol ka tak. Aku biarkan la dulu whatsapp neh tutup sementara aku ngah keja sebelah pagi n malam nya baru aku ada keberanian mau donlod n install  kat OVI store. Tu pun debar-debar ja rasa takut tak menjadi. Alhamdulilah menjadi jua la mende yang aku donlod neh. Tapi bab b'bayar tu masih bermain d fikiran..BETOL KA???

Mulanya 1 konflik yang aku rasa takut sangat. Semalam aku tak jangka kenapa perkara tu terjadi. Dan kenapa benda tu terjadi sepantas kilat..cepat sangat. Rasa nya tak nak benda tu terjadi tapi apakan daya semua tu takdir. For you my baby syg..'i never leave you what's matter was happen until God take my soul from body'' and ''don't ask me to find someone else while my heart still have you". Setiap manusia memang tidak perfect secara dalaman tapi luaran memang full perfect nya. Alhamdulilah everything settle dengan baik walaupun pada mulanya rasa takut...Missing you is my hobby, Caring for you is my job, Making you happy is my duty, And loving you is my life.

1/3/12 - Khamis/Thursday

 hari ini bermulannya peperiksaan bagi student student rendah bawah dan atas. Exam in subject maths n malay on the next day..sabarrrr. Sebelah petang pulak ada perlawanan bola antara my school n another school. It's a final football match. Sapa yang tak mengharap menang kan. Kejayaan tu. Kata-kata semangat sudah di beri tinggal game nya lagi mau stat. First half our school get 2 n other school also get 2. Another second half our school get 4 score n 2 score for other school. Alhamdulilah our school win in this football match. Thnkz to all team football..YOU GET IT!!! See next year again.

Today also i'm alone huhu. My girl going out with her sibling watching movie ''Adnan Sempit 2''. Is it best? i heard other people say it's best tapi aku belum tengok lagi so tak tau mau cakap apa..:D

2/3/2012 - Jumaat/Friday

Sekarang jam sudah menunjukkan jam1.15 pg. Fuyoo tido lewat lagi aku ari neh dah la semalam pun tido lewat tapi semalam bertemankan kan si dia my bby. Macam macam citer dah terbongkar. Dari tak tahu kepada tahu..hihi. By the way thnkz bby share u'r story at me. Next time share again. Pagi neh aku keseorangan, kenapa la tak boleh tido neh? Mata ada rasa kan layu tapi lelap nya tak ada pulak. Ehmmm sakit pulak kepala aku bila tak leh tido neh.Naseb! Naseb! Nothing to do la pagi pagi buta neh. Last last paksa tido juga neh. K gud monink everybody ;)

p/s: entry neh dah 2 3 hari dah buat..tu yang ada date tu..hihi :)

**Awards**

**Awards**

♥ KATA-KATA CINTA ♥

cinta lahir tanpa lafaz...cinta hadir tanpa sedar...ku genggam ku pendam...cinta semadi dalam..♥ ♥ ♥